Three Equal Columns

Column 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Έχεις σωθεί;

Column 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ:

""Ήσαν δε προσκαρτερούντες..."

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Θεία θεραπεία: Μια ισορροπημένη άποψη

Ένα από τα πράγματα που μπορεί να κάνει στον άνθρωπο το Άγιο Πνεύμα, από την ώρα που θα Του δοθεί ο έλεγχος και η ελευθερία να κινηθεί, είναι η αποκατάσταση της σωματικής του υγείας. Θέλω να είμαι προσεκτικός εδώ, επειδή πολλές εσφαλμένες καυχησιολογίες έχουν γίνει πάνω σ' αυτό το σημείο. Η στιγμιαία θεραπεία είναι τόσο ύποπτη, όσο και τόσα άλλα στιγμιαία προϊόντα του ανυπόμονου κόσμου μας. Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι το Πνεύμα του Ιησού δεν θεραπεύει πάντα τον άνθρωπο σωματικά. Ακόμα και στον καιρό του Ιησού και των αποστόλων, δεν θεραπεύονταν όλοι όσοι έρχονταν σ' αυτούς με αρρώστιες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μας λένε ότι αυτό ήταν εξαιτίας της απιστίας τους. Ο ίδιος ο Παύλος δεν θεραπεύτηκε από μια ασθένεια την οποία ονόμαζε "σκόλοπα στο σώμα". Και διαβάζουμε ακόμη, ότι ο Παύλος άφησε τον Τρόφιμο άρρωστο στη Μίλητο, και τον Τιμόθεο με μια αθεράπευτη στομαχική πάθηση και "συχνές ασθένειες".

Μολαταύτα, σε άλλες περιπτώσεις είχε τη δύναμη να θεραπεύει, και οι σελίδες του βιβλίου των Πράξεων των Αποστόλων, καθώς και των Επιστολών, είναι γεμάτες με παραδείγματα θεραπείας του Πνεύματος του Θεού, αν Το άφηναν να ενεργήσει στη ζωή ενός ανθρώπου. Και δεν είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενες να συμβεί; Ο Θεός είναι ο δημιουργός κάθε θεραπείας, είτε είναι αυτή "θαυματουργικής" φύσης, είτε λαβαίνει χώρα με τα φυσιολογικά ιατρικά μέσα. Θα ήταν άραγε πολύ καταπληκτικό, αν αναλάβαινε να κάνει και τις σημαντικότερες επιδιορθώσεις σ' ένα σώμα στο οποίο έχει μπει για να κατοικήσει; Στο κάτω-κάτω, η Καινή Διαθήκη το λέει πολύ ξεκάθαρα ότι δεν βρίσκουμε το Άγιο Πνεύμα μέσα στα κτίρια των εκκλησιών, αλλά μέσα στους ίδιους τους ανθρώπους: "Τα σώματά σας είναι ναός του Αγόυ Πνεύματος".

Σε όλον τον κόσμο οι Χριστιανοί αρχίζουν να ξυπνούν γύρω από αυτήν την πολύ παραμελημένη αλήθεια, ότι δηλαδή το Πνεύμα του Θεού μπορεί και κάνει θεραπείες, όχι μόνο στις μη οργανικές αρρώστιες, αλλά και στις οργανικές, όπως σε περίπτωση καρκίνου και τύφλωσης.

Δυσκολεύτηκα να το παραδεχτώ αυτό, κι ακόμη έχω γράψει - επιφυλακτικά μεν, αλλά ενάντια σ' αυτό. Όμως τώρα, έχω γνωρίσει τόσους ανθρώπους που θεραπεύτηκαν αφότου δέχτηκαν στη ζωή τους το Άγιο Πνεύμα, ώστε το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να θρηνήσω την προηγούμενη απιστία μου και να ευφρανθώ στο θεραπευτικό έργο που κάνει το Πνεύμα του Θεού σε μερικές περιστάσεις που θεωρούνται ανίατες, ακόμη κι από την ιατρική επιστήμη. Και δεν χρειάζεται να καλέσω κάποιον θεραπευτή γι' αυτό. Το ίδιο το Άγιο Πνεύμα, που κατοικεί μέσα μας, εργάζεται μόνο Του, και όταν Εκείνο θέλει, τούτο το έργο της ανόρθωσης του σώματος.

(από το βιβλίο του Michael Green, "Θ' Αστειεύεσαι Βέβαια", εκδόσεις Πέργαμος)

Ένα ενδιαφέρον μήνυμα για τη Θεία θεραπεία από τον αδ. Δημήτρη Χρηστίδη.
Ακούστε το εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.