Three Equal Columns

Column 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Έχεις σωθεί;

Column 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ:

""Ήσαν δε προσκαρτερούντες..."

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Όταν η πίστη στον Ιησού δεν μπορεί να σε σώσει

«Έχεις σωθεί;»

«Πιστεύω στον Ιησού».

Αν νομίζεις ότι αυτό είναι που σε σώζει, μπορεί να έχεις εξαπατηθεί. Λες, γιατί κάποιος που πιστεύει στον Ιησού δεν θα σωθεί;

Επειδή, μπορεί να πιστεύεις στον Ιησού και να μην έχεις σωθεί.

Μη με παρεξηγείς. Κι εγώ πιστεύω στον Ιησού και ότι η σωτηρία όλων των ανθρώπων βρίσκεται μόνο σε Αυτόν. Ωστόσο, τα μεγαλύτερα ψέματα μοιάζουν με αλήθεια. Το ψέμα σε αυτό το ψεύτικο ευαγγέλιο γίνεται προφανές, όταν σκεφτείς τι δεν εκφράζεται από αυτή την υπεραπλουστευμένη δήλωση.

Για παράδειγμα, οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν στον Ιησού: θεωρείται προφήτης στη θρησκεία του Ισλάμ και του Κορανίου. Οι Ινδουιστές πιστεύουν στον Ιησού: είναι ένας μεγάλος γκουρού γι' αυτούς. Οι ιστορικοί πιστεύουν στον Ιησού: ήταν Εβραίος του πρώτου αιώνα που έζησε στη Γαλιλαία. Ακόμα και τα δαιμόνια πιστεύουν στον Ιησού και τρέμουν!

Βλέπεις ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου η απλή πίστη στον Ιησού δεν μπορεί να σώσει; Εδώ είναι, πώς ξέρεις ότι η πίστη στον Ιησού δεν μπορεί να σε σώσει:

Όταν δεν ξέρεις ποιος είναι ο Ιησούς.

Εάν δεν ξέρεις ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, ο Υιός του Θεού, τότε δεν μπορείς να σωθείς.

Ο Ιησούς είπε: «θα πεθάνετε μέσα στις αμαρτίες σας· επειδή, αν δεν πιστέψετε ότι εγώ είμαι, θα πεθάνετε μέσα στις αμαρτίες σας» (Ιωάννης 8:24).
   
Αυτό σημαίνει ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν ο Θεός που φανερώθηκε με σάρκα (Α' Τιμόθεο 3:16 · Κολοσσαείς 2:9). Εάν δεν είναι, δεν μπορεί να είναι Σωτήρας σου (Τίτος 2:13). Ο Θεός είναι ο μόνος Σωτήρας (Ησαΐας 43:11). Εάν ο Ιησούς δεν είναι η πληρότητα της Θεότητας σωματικά, τότε είναι απατεώνας, ψεύτης ή κάτι χειρότερο.

Όταν δεν ξέρεις τι έκανε ο Ιησούς.

Γιατί χρειαζόταν να πεθάνει ο Ιησούς; Αν δεν ξέρεις, επίτρεψέ μου να είμαι ειλικρινής: δεν έχεις σωθεί (αλλά μπορείς!).

Μήπως δεν σταυρώθηκε ποτέ, όπως λανθασμένα διδάσκει το Κοράνι; Ίσως πέθανε φυσιολογικά ή πέθανε αναίμακτα, όπως διδάσκουν κάποιες ψεύτικες Βίβλοι. Εάν δεν πέθανε, χύνοντας το αίμα Του, καταραμένος στον σταυρό, τότε οι αμαρτίες σου δεν μπορούν να συγχωρηθούν (Εφεσίους 1:7 · Εβραίους 9:22).

Χωρίς τον σταυρό, ο Θεός δεν έχει το μέσο να σώσει κανένα.

Δεν αναστήθηκε από τους νεκρούς; Τότε, δεν έχεις καμία απόδειξη ότι ο Ιησούς ήταν ο Χριστός, ούτε ελπίδα της δόξας, ούτε παρηγοριά στον θάνατο, ούτε σωτηρία από τις αμαρτίες, ούτε προσδοκία αιώνιας ζωής (Ρωμαίους 4:25 · Ματθαίος 12:40 · Α' Θεσσ. 4:14).

«Aλλά, αν ο Xριστός δεν αναστήθηκε, η πίστη σας είναι μάταιη· είστε δε ακόμα μέσα στις αμαρτίες σας» (Α' Κορινθίους 15:17).

Όταν δεν εμπιστεύεσαι το ολοκληρωμένο έργο του Ιησού.

Ο απόστολος Ιάκωβος γράφει ότι η πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή. Η απλή πίστη στον Ιησού δεν δικαιολογεί τη σωτηρία. Εξάλλου, ακόμη και τα δαιμόνια πιστεύουν και γνωρίζουν ποιος είναι ο Ιησούς:

«Eσύ πιστεύεις ότι ο Θεός είναι ένας· καλά κάνεις· και τα δαιμόνια πιστεύουν, και φρίττουν» (Ιάκωβος 2:19).

«Aπό πολλούς, μάλιστα, έβγαιναν και δαιμόνια, κράζοντας και λέγοντας ότι: Eσύ είσαι ο Xριστός, ο Yιός τού Θεού. Kαι καθώς τα επιτιμούσε, δεν τα άφηνε να μιλούν, επειδή τον γνώριζαν ότι είναι ο Xριστός» (Λουκάς 4:41).

Το ευαγγέλιο της χάρης του Θεού είναι ότι ο Χριστός έκανε όλο το έργο που ήταν απαραίτητο για τη σωτηρία σου (Ρωμ 4:5, Τίτος 3:5). Αυτό ονομάζεται χάρη, και προσφέρεται δωρεάν (Ρωμ. 3:24).

Δεν χρειάζεται να γίνει τίποτε άλλο (Κολοσσαείς 2:10). Ο Χριστός τα έκανε όλα. Η μόνη σου ανταπόκριση είναι η πίστη.

Ο μόνος τρόπος για να σωθείς, είναι κατά χάριν μέσω της πίστης, και αυτό είναι δυνατό μόνο εάν το έργο που χρειαζόταν για να σε σώσει, έχει ολοκληρωθεί από τον Χριστό, το αντικείμενο της πίστης σου.

Εάν πιστεύεις ότι πρέπει να συνεισφέρεις κάποιο έργο για να επισφραγίσεις τη συμφωνία με τον Θεό, τότε η πίστη στον Χριστό δεν αρκεί για να σε σώσει. Δεν εμπιστεύεσαι το τελειωμένο έργο Του για λογαριασμό σου (δηλαδή τη χάρη Του προς εσένα).

Πώς μπορεί να σε σώσει η πίστη στον Ιησού

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός αποκάλυψε στον απόστολο Παύλο το ευαγγέλιο που σώζει οποιονδήποτε άνθρωπο σήμερα. Αυτό το ευαγγέλιο της χάρης επιτρέπει στον Χριστό να σώζει μέσω της απλής πίστης στο ευαγγέλιό Του (Εφεσίους 1:13).

«τον οποίο ο Θεός προκαθόρισε ως μέσον εξιλέωσης διαμέσου της πίστης, με βάση το αίμα του, προς φανέρωση της δικαιοσύνης του, για την άφεση των αμαρτημάτων, που έγιναν στο παρελθόν, μέσα στη μακροθυμία του Θεού» (Ρωμαίους 3:25).

Ο Χριστός έπρεπε να γίνει γνωστός στον Ισραήλ για να πιστέψουν οι άνθρωποι ποιος ήταν, έπρεπε να πεθάνει και να αναστηθεί για να μάθουν οι άνθρωποι τι έκανε, και το μυστήριο του ευαγγελίου έπρεπε να αποκαλυφθεί, για να σταθεί μόνη της η πίστη χωρίς τα έργα του μωσαϊκού νόμου (δηλαδή, μόνο με τη χάρη).

Υπήρξε μια εποχή όπου η πίστη στον Ιησού ήταν είτε αδύνατη είτε ανεπαρκής, αλλά τώρα σύμφωνα με την αποκάλυψη του μυστηρίου, η πίστη στον Χριστό είναι αυτή που σώζει όταν ακούς το ευαγγέλιο της χάρης του Θεού.

Ο Ιησούς ήταν Θεός με σάρκα που πέθανε για τις αμαρτίες σου, αναστήθηκε από τους νεκρούς και αποκάλυψε το ευαγγέλιο του τελειωμένου έργου Του, έχοντας κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο για τη σωτηρία σου. Εμπιστέψου Τον να σωθείς σύμφωνα με το ευαγγέλιο της χάρης.

Εάν δεν ξέρεις ποιος είναι και τι έκανε ο Ιησούς, ή δεν εμπιστεύεσαι το ολοκληρωμένο έργο Του, τότε η πίστη στον Ιησού δεν μπορεί να σε σώσει.

Σώθηκες;

«Πιστεύω στον Ιησού».

Και λοιπόν; Τι πιστεύεις γι' Αυτόν; Πώς σε σώζει; Πώς το ξέρεις;

Justin Johnson

Διαβάστε ακόμη:
Πώς μπορώ να ξέρω ότι έχω σωθεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.