Three Equal Columns

Column 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Έχεις σωθεί;

Column 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ:

""Ήσαν δε προσκαρτερούντες..."

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ψευδείς διδασκαλίες;

Αφού οι άνθρωποι θέλουν να είναι σωστοί, τότε γιατί πιστεύουν σε μια ψευδή διδασκαλία;

Οι άνθρωποι δεν την πιστεύουν από επιλογή. Νομίζουν ότι είναι αλήθεια.

Γιατί οι άνθρωποι χάνονται όταν οδηγούν; Αυτό που νόμιζαν ότι ήταν σωστό, ήταν λάθος, γιατί δεν είδαν τη μεγάλη εικόνα.

Με τα σύγχρονα συστήματα GPS και τις δορυφορικές εικόνες, είναι πιο δύσκολο να λάβετε σήμερα λάθος οδηγίες, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Οι ψευδοδιδάσκαλοι αφθονούν, και σε συνδυασμό με μια ικανότητα ευγλωττίας και "ήπιο" μήνυμα, είναι εύκολο να πιστέψουμε αυτούς τους άρτια μορφωμένους αυτοαποκαλούμενους γκουρού.

Όταν δεν υπάρχει πουθενά αλλού να απευθυνθείτε για απαντήσεις, ο τύπος στην τηλεόραση και η γυναίκα στο ραδιόφωνο ακούγονται "μια χαρά".

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος για τους κοσμικούς ανθρώπους να γνωρίζουν ότι οι οδηγίες που λαμβάνουν, είναι κακές. Οι ψευδοδιδάσκαλοι μπορούν να επισημαίνονται και να αποφεύγονται από εκείνους που γνωρίζουν καλύτερα (Ρωμαίους 16:17,18).

Έλλειψη μελέτης της Αγίας Γραφής
Πώς μπορεί κάποιος να ξέρει αν αυτό που ακούει, είναι σωστό ή λάθος; Ακούστηκε σωστό. Φάνηκε καλό.

Ναι, τα ψέματα ακούγονται καλά και σωστά, αλλά αυτό δεν τα κάνει αλήθεια.

Υπάρχει ένας καλύτερος ερευνητής και κριτής της αλήθειας, από τα συναισθήματα. Είναι ο γραπτός λόγος του Θεού που διακρίνει την αλήθεια από το ψεύδος.

Πολλοί άνθρωποι έχουν Αγία Γραφή, αλλά δεν αφιερώνουν χρόνο ή δεν γνωρίζουν πώς να τη μελετήσουν. Αν το έκαναν, οι ψευδοδιδάσκαλοι και οι ψευδοδιδασκαλίες δεν θα είχαν τέτοια διάδοση.

Είναι πολύ πιο εύκολο να εμπιστευτείς ή να πληρώσεις έναν «ειδικό» για να κάνει τη δουλειά για σένα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα δόγματα επειδή ακολουθούν τον "ηγέτη" και δεν μελετούν τη Βίβλο μόνοι τους.

Τα συστήματα πεποιθήσεων από δεύτερο και τρίτο χέρι που αποκτήθηκαν μέσω του εκχριστιανισμένου πολιτισμού και του πνευματικοποιημένου κηρύγματος, έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι λάθος, από την προσωπική μελέτη της Γραφής.

Δεν είναι δύσκολο να μάθετε σημαντικά δόγματα της Βίβλου και να αποκτήσετε άμεση γνώση μέσα από τη δική σας μελέτη και υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. Χρειάζεται όμως λίγη δουλειά.

Λείπει η μεγάλη εικόνα
Οι άνθρωποι δεν χάνονται από πρόθεση. Χάνονται γιατί δεν έχουν τη μεγάλη εικόνα. Δεν έχουν τον χάρτη.

Ακόμη και μεταξύ εκείνων που μελετούν τη Βίβλο, η αποτυχία να δουν τη μεγάλη εικόνα, θα προκαλέσει αποπροσανατολισμό.

Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα δόγματα, είναι η αποτυχία να δουν τη μεγάλη εικόνα του σκοπού του Θεού.

Ο λόγος του Θεού αποκαλύπτει τους σκοπούς και το σχέδιό Του μέσα στους αιώνες. Περιγράφει τον σκοπό Του να κυριαρχήσει στη γη και τον σκοπό Του να κυριαρχήσει στους ουρανούς.

Ο Θεός αποκαλύπτει προοδευτικά διαφορετικές οδηγίες και υποσχέσεις σε όλη τη Γραφή. Δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε καμία ευλογία, υπόσχεση, διαθήκη ή οδηγία της Βίβλου, χωρίς να γνωρίζουμε το πλαίσιο.

Δεν αρκεί να χρησιμοποιήσετε έναν χάρτη, πρέπει να γνωρίζετε πού βρίσκεστε στον χάρτη και ότι βρίσκεστε στη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να υπάρχει κάποιο πλαίσιο.

Μια δελεαστική λάθος λύση
Είναι δελεαστικό να εξοικονομούμε χρόνο, μελετώντας το κείμενο, απλά επιλέγοντας από τη Βίβλο οποιοδήποτε εδάφιο φαίνεται να λύνει το άμεσο πρόβλημά μας, αλλά είναι εκτός πλαισίου.

Εάν δεν καταλαβαίνουμε τη μεγαλύτερη εικόνα, τότε μπορεί να πάρουμε λάθος στροφή. Μπορεί να κρατάμε τον χάρτη ανάποδα ή να έχουμε λάθος χάρτη.

Πολλά λάθη και λανθασμένες διδασκαλίες έχουν γίνει από ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχουν δίκιο. Όλα προέρχονται από την αποτυχία να ορθοτομηθεί ο λόγος της αλήθειας.

Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένες διδασκαλίες; Για τους ίδιους λόγους που χάνονται. Δεν βλέπουν τη μεγάλη εικόνα, και είναι δύσκολο να παραδεχτείς ότι δεν ξέρεις πού πηγαίνεις.

Όταν χαθείτε, αγοράζετε έναν χάρτη και αφιερώνετε λίγο χρόνο για να τον μελετήσετε. Όταν είστε μπερδεμένοι σχετικά με το θέλημα του Θεού και χρειάζεστε κάποιες απαντήσεις, αφιερώστε λίγο χρόνο μελετώντας τον με διάκριση.

«Φρόντισε με επιμέλεια να παραστήσεις τον εαυτό σου δόκιμο στον Θεό, ως εργάτη που δεν έχει το παραμικρό να ντρέπεται, ο οποίος ορθοτομεί τον λόγο της αλήθειας» (Β' Τιμόθεο 2:15).

Justin Johnson

Διαβάστε επίσης:
"Κορώνα-γράμματα" ή ορθοτόμηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.