Three Equal Columns

Column 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Έχεις σωθεί;

Column 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ:

""Ήσαν δε προσκαρτερούντες..."

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

"Καλά, χάθηκε ο ίσιος δρόμος;"

Η αλήθεια είναι πως αν ο άνθρωπος δεν είναι ταπεινός στην καρδιά και αν δεν έχει ειλικρινή εκζήτηση του Θεού και δεν ζητάει καθημερινά την οδηγία του Αγίου Πνεύματος, δεν μπορεί να καταλάβει την Αγία Γραφή. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν μια λίστα με δεκάδες πράγματα (δικής τους εμπνεύσεως) που αν δεν τα κάνεις δεν θα σωθείς ή αν δεν τα πιστεύεις έτσι σε διώχνουν από την εκκλησία τους και αυτό είναι άκρατος νομικισμός. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που αδιαφορούν για το τι παράδειγμα και τι εντολές έδωσε ο Κύριος Ιησούς Χριστός και θεωρούν πως ό,τι και αν κάνεις ή όπως και αν ζεις, θα σωθείς, γιατί ο Θεός είναι αγάπη και όλους θα τους βάλει στον παράδεισο - αυτό είναι ελευθεριότητα και κατάχρηση της χάρης του Θεού.

Ο ταπεινός άνθρωπος που αγαπάει τον Κύριό του τον Ιησού Χριστό πάνω από κάθε τι άλλο, θέλει να κάνει όλο το θέλημα του Θεού και όλες τις εντολές του Ιησού Χριστού. Ο αληθινά πιστός άνθρωπος θέλει να εφαρμόσει τα λόγια του Ιησού Χριστού πρώτα ο ίδιος και μετά να τα διδάξει και στους άλλους για να σωθούν και αυτοί και να ζήσουν πραγματικά ελεύθεροι από τα πάθη και τις αμαρτίες που βάζει ο εχθρός στην ζωή τους.

Ο ταπεινός άνθρωπος όταν κάνει κάτι που ζήτησε ο Ιησούς Χριστός, δεν καυχιέται ούτε εξουθενώνει τους άλλους πιστούς, αλλά ομολογεί ότι "τα κάνω αυτά γιατί δεν είμαι τίποτα περισσότερο από ένας αχρείος δούλος του Ιησού Χριστού" (Δες Λουκάς 17:10), και έτσι την δόξα την παίρνει ο Κύριος Ιησούς Χριστός.

Δυστυχώς και οι δύο κατηγορίες ανθρώπων που προανέφερα, έχουν κάνει κακό στην υπόθεση του Ευαγγελίου στην Ελλάδα, και το αποτέλεσμα είναι η μικρή απήχηση που έχει το Ευαγγέλιο στη χώρα μας. Πολλές φορές σκέφτομαι σαν διδακτικό παράδειγμα την ιστορία με την φορτωμένη καμήλα που την ρώτησαν "ποιο δρόμο προτιμά να πηγαίνει με όλο αυτό το φορτίο στην πλάτη της; Σε ανηφόρα ή σε κατηφόρα;" Και αυτή απάντησε, "καλά, χάθηκε ο ίσιος δρόμος;"

Αδελφοί και αδελφές, χρειαζόμαστε περισσότερο ισορροπημένους Χριστιανούς και περισσότερο ισορροπημένες εκκλησίες στην Ελλάδα. Εκκλησίες που από την μια πλευρά φλέγονται από αγάπη για τον Ιησού Χριστό και βαθιά επιθυμία να κάνουν το θέλημά Του. Και εκκλησίες από την άλλη που έχουν αγάπη και χάρη και έλεος για τις νέες ψυχές και δεν τις φορτώνουν με περιττά βάρη ούτε τις σκανδαλίζουν ή τις πληγώνουν με τις σαρκικότητες και τις ανθρώπινες παραδόσεις που έχουν επιβάλει στην ζωή των μελών της εκκλησίας τους, και αυτό το θεωρούν ίσης αξίας με την Αγία Γραφή.

Εύχομαι ο Θεός να σηκώσει απλούς ανθρώπους κατά την καρδιά Του που να θέλουν να εκτελέσουν όλο το θέλημά Του, αλλά και να παραμείνουν ταπεινοί και να δίνουν όλη την δόξα στον Θεό, ακόμα και αν ο Θεός τούς χρησιμοποιήσει σε μεγάλα πράγματα. Χρειαζόμαστε μια πνευματική αφύπνιση και μια πνευματική καθαρότητα και στη ζωή μας και στην εκκλησία του Χριστού στην Ελλάδα, γιατί ο Κύριος Ιησούς Χριστός όταν έρθει, και αυτό θα γίνει όπως ακριβώς το έχει υποσχεθεί, θα πάρει μόνο εκείνους που είναι άγρυπνοι, αυτούς που είναι έτοιμοι και ζουν με απέραντη αγάπη και προσμονή για την ευλογημένη ημέρα της συνάντησης μαζί Του.

Π. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.