Three Equal Columns

Column 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Έχεις σωθεί;

Column 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ:

""Ήσαν δε προσκαρτερούντες..."

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

"Κορώνα-γράμματα" ή ορθοτόμηση;

Αν και μπορεί να έχουμε μια καρδιά υπακοής για να κάνουμε οτιδήποτε μας διδάσκει ο Κύριος, είναι αδύνατο να κάνουμε ό,τι ορίζει η Βίβλος. Η Βίβλος περιέχει τις οδηγίες του Θεού σε διαφόρους ανθρώπους κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών. Είναι αδύνατο να κάνουμε όλα όσα λέει η Βίβλος. Κανείς δεν το έκανε ποτέ.

Ο κάθε πιστός επιλέγει ποιο μέρος της Βίβλου έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, για να υπακούσει σε αυτό. Ο καθένας πρέπει να επιλέξει. Εκείνοι που ισχυρίζονται ότι δεν επιλέγουν, απλώς αγνοούν τις διαφορετικές οδηγίες της θεόπνευστης Βίβλου.

Οι περισσότεροι Χριστιανοί συνήθως επιλέγουν τα 4 τέσσερα ευαγγέλια, επειδή αναφέρονται στην επίγεια διακονία και διδασκαλία του Κυρίου Ιησού. Ωστόσο, δεν είναι όλη η Γραφή εμπνευσμένη από τον Θεό (Β' Τιμόθεο 3:16);

Εφόσον κανείς δεν μπορεί να υπακούσει σε οτιδήποτε υπάρχει στη Βίβλο, όλοι πρέπει να επιλέξουν. Πώς επιλέγουμε σωστά; Αντί να ρίχνουμε το δογματικό νόμισμα "κορώνα-γράμματα", υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος.

Αφού διαβάσεις ένα απόσπασμα της Αγίας Γραφής, αναρωτήσου, «ποιος μιλάει;» Υπάρχουν σημεία όπου καταγράφονται τα ψέματα του Σατανά. Δεν σημαίνει ότι θα τα υιοθετήσουμε, επειδή υπάρχουν στη Βίβλο! Δεύτερον, αναρωτήσου, «σε ποιους μιλάει; Σε ποιους απευθύνεται; Αφορά σε μένα;» Ο Θεός έδωσε οδηγίες στον Ησαΐα να κηρύξει γυμνός (Ησαΐας 20:2). Δεν είσαι ο Ησαΐας. Άφησε αυτές τις οδηγίες ήσυχες. Τέλος, αναρωτήσου: «Υπάρχουν μεταγενέστερες οδηγίες από τον Κύριο που αντικαθιστούν αυτή την οδηγία;» Θα εκπλαγείς με τα προβλήματα που επιλύει αυτό. Ο καθένας οφείλει να διακρίνει σε ποια μέρη της Βίβλου θα υπακούσει. Αυτή η μέθοδος θα σε βοηθήσει να ορθοτομήσεις τον Λόγο και να αποφύγεις τις "αντιφάσεις" και τη σύγχυση.

Κάνοντας αυτές τις ερωτήσεις μελετώντας την Αγία Γραφή, θα οδηγηθείς σε ένα μέρος: στις Επιστολές του Παύλου.

Ο Ιησούς εμφανίστηκε στον Παύλο και του δίδαξε την "πολυποίκιλη σοφία του Θεού" (Γαλάτες 1:1,11, Εφεσίους 3:10). Οι επιστολές του περιέχουν οδηγίες από τον ίδιο τον Κύριο Ιησού.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Βίβλου γράφτηκε ειδικά για το έθνος του Ισραήλ, ο Κύριος έδωσε στον Παύλο οδηγίες ειδικά για τους εθνικούς: "Γι' αυτό, εγώ ο Παύλος, ο φυλακισμένος χάρη του Iησού Xριστού για σας τους εθνικούς, επειδή, ακούσατε την οικονομία της χάρης του Θεού που μου δόθηκε για σας (Εφεσίους 3:1,2). Ονομάστηκε «απόστολος των εθνών» (Ρωμαίους 11:13). Κι εμείς, ανήκουμε σε αυτό το ακροατήριο.

Ο Κύριος Ιησούς αποκάλυψε το μυστήριο του εαυτού Του στον Παύλο μετά την επίγεια διακονία Του και μετά την Πεντηκοστή. Ο Παύλος ήταν ο τελευταίος απόστολος που είδε τον αναστημένο Κύριο (Α' Κορινθίους 15:8). Σε αυτόν δόθηκε το κήρυγμα του σταυρού και το ευαγγέλιο της χάρης του Θεού ως πρότυπο για την τωρινή μας σωτηρία (Α' Τιμόθεο 1:15-16).

Δεν υπήρξε περαιτέρω αποκάλυψη που να έχει αντικαταστήσει τις οδηγίες που ο Θεός ενέπνευσε στις Επιστολές του Παύλου.

Ο καθένας επιλέγει σε ποιο μέρος της Βίβλου θα υπακούσει. Οι κατευθυντήριες γραμμές για τα συμφραζόμενα σάς οδηγούν σε ένα μόνο συμπέρασμα. Επιλέξτε το μέρος όπου θα βρείτε την πλήρη διδασκαλία του Ιησού Χριστού για τους εθνικούς σύμφωνα με "την αποκάλυψη του μυστηρίου που παρέμενε για αιώνες σε σιγή" (Ρωμαίους 16:25). Εκεί θα βρείτε τα δόγματα που ισχύουν και λειτουργούν σήμερα.

Justin Johnson

Διάβασε σχετικά:
Ο απόστολος Παύλος και ο Νόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.